030. Wildpark Gangelt.

Artikel 10 van 10
€ 18,75 (inclusief btw)

Op 50 ha biedt het Wildpark Gangelt jong en oud fascinerende natuur- en dierenbelevenissen. Doel is om Europese dieren in hun natuurlijke omgeving te laten zien.

In het licht heuvelachtige bosgebied kunnen de bezoekers bij een ontspannende wandeling de inheemse wilde dieren van dichtbij beleven. Hierbij moet u denken aan het majestueuze edelhert, dat met een grote kudde een weide midden in het park bewoont. Een groot, modderig verblijf is de woonplaats van de nieuwsgierige wilde zwijnen, die onder de eiken hun kostje bijeen scharrelen. Samen met de ooievaars bewonen ook enkele schuwe reeën een grote boswei aan de rand van het park. In een groot bos bestaande uit Amerikaanse eiken leeft een grote roedel damherten. Er zitten o.a. verder ook elanden en wisenten, evenals arends, wouwen, buizerds, valken en uilen als hoofdacteurs. …. Een bijzondere attractie is het roofvogelstation met de regelmatige vliegdemonstraties. Ook grote roofdieren als lynx, wolf en bruine beer zijn aanwezig. Bijzonder is de aanwezigheid van een aantal kleine roofdieren zoals de Europese nerts, otter en boommarter. Dit biedt een uitgelezen kans om deze in de vrije natuur schuwe dieren toch eens goed te bekijken. Vooral de speelse boommarters zijn het bekijken meer dan waard.

In de afgelopen jaren werd de structuur van het wildpark zodanig veranderd, dat er bij de kijkpunten geen hekken meer zijn die het directe zicht op de dieren belemmeren, waardoor de belevingswaarde aanzienlijk wordt verhoogd.

In de kinderdierentuin met ezel, schapen, geiten, kippen en duiven kunnen de kinderen de dieren van dichtbij beleven. Er is nauwelijks iets dat het hart meer verblijdt dan dieren om zich heen te hebben, dieren te voeren, te aaien en te „begrijpen“.  De vrolijke en nieuwsgierige dwerggeiten laten hierover geen twijfel bestaan. Voor de kinderen is er verder een afwisselende speeltuin, met klimtoren, kabelbaan en ook speeltoestellen voor de hele kleintjes, die tal van mogelijkheden om te ravotten en stoeien biedt.Het Wildpark Gangelt levert door zijn deelname aan internationale soortbeschermings programma’s een actieve bijdrage aan natuurbescherming (Europese nertsen, steenuilen, Europese wilde katten). Door succesvolle fokprogramma`s met bedreigde diersoorten levert het wildpark een actieve bijdrage aan natuurbehoud. Al meer dan 50 oehoes werden gefokt en in de Eifel uitgezet.

Duur fotopresentatie: 63  minuten

© 2011 - 2024 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel