033. Een tocht langs de Maas

Artikel 3 van 10
€ 18,75 (inclusief btw)

Een tocht langs de Maas.

De Maas zelf is Limburgs mooiste sieraad met haar kronkelige bochten, haar natuurgebieden, zandige fiets- en wandelpaadjes langs de oevers en haar steeds wisselende uitstraling. Het gebied wat in beeld wordt gebracht ligt tussen Eijsden, waar de Maas vanuit België ons land binnenstroomt en Bergen in Noord-Limburg. 

Een tocht, genietend van de mooiste uitzichten en de schepen die voorbij komen, de jachthavens , de dorpsgezichten, de kastelen en de dieren die langs de oevers grazen.  Op zomerse dagen zitten de terrasjes langs de Maas en in de Maasdorpen bomvol.

Mensen met een passie voor historie komen aan hun trekken in onder meer Maastricht, Roermond en Venlo, het witte stadje en voormalig miniatuurvorstendom Thorn.   Verspreid over dit gebied liggen bovendien diverse prachtige water- en windmolens, karakteristieke hoeves en kastelen en tal van monumentale panden, waar je de rijke en vaak turbulente geschiedenis welhaast kunt proeven en ruiken.

Minstens zo interessant zijn de Maasplassen; een groot uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen, ontstaan door grindafgravingen. Omgeven door schitterende natuurparken en aaneengeschakeld met de Maas.

Speelduur 65 minuten

© 2011 - 2024 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel