035. Bedevaartsoorden.

Artikel 5 van 10
€ 18,75 (inclusief btw)

Een bedevaart is een reis naar een bedevaartsoord, die een bijzondere betekenis heeft binnen een religie. Sommige pelgrims aanvaarden de reis uit verering voor een bepaalde heilige. Anderen gaat het om het verkrijgen van een bepaalde gunst, bijvoorbeeld in geval van ziekte in de familie. Of juist uit dankbaarheid als een bede is verhoord.  Anderen gaan voor boetedoening. 

De kerken lopen op veel plaatsen in het land leeg, maar één onderdeel van het rijke roomse leven zoals dat eens was, lijkt de ontkerkelijking te weerstaan. Bedevaartsplaatsen blijven mensen trekken, sterker nog, de bezoekersaantallen nemen de laatste jaren zelfs toe. Vroeger moest de pelgrim lopen of ze gingen samen met de bus…………..tegenwoordig beschikken mensen over hun eigen vervoer en kunnen het hele jaar door  gaan op een tijdstip, dat ze zelf kiezen en men is met velen alleen!

We laten u in deze serie bekende bedevaartplaatsen zien.

De Onze Lieve-Vrouwekerk met Onze Lieve Vrouw 'Sterre der Zee' in Maastricht,  de Gerarduskapel in Wittem, Kapel in 't Zand in Roermond, het Kapelke van Genooy in Venlo, Bedevaartsoord Heilige Pater Karel in Munstergeleen, Banneux Notre-Dame: het Lourdes van de Ardennen en de Genadekapel in Kevelaer net over de Grens in Duitsland.

 

Speelduur 62 minuten. 

© 2011 - 2024 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel