Nr. 100 Oostenrijk het Ötztal. (Film)

Artikel 1 van 11
€ 27,50 € 25,00 (inclusief btw)

Het Ötztal, ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol

Sölden  is het grootste dorp van het Ötztal  en Vent het kleinste. 

De natuur kenmerkt zich door de vele gletsjers, schattige stroompjes, ruige rivieren, indrukwekkende watervallen en groene bergweides vol bloemen. 

Sölden en Hochsölden zijn één van de bekendste ski- en snowboardcentra van Europa. Maar ook in de zomer is het hier heerlijk toeven.                                    

Vanuit het centrum van Sölden gaan de Gaislachkogl-berggondels tot 3040 m hoogte - in minder dan twaalf minuten. Op de top kunnen bezoekers genieten van een ononderbroken panoramisch uitzicht op de adembenemende bergwereld van de Alpen. 

Waar het Ötztal ophoudt, begint een grandioos wandelgebied. Vent vormt het uitgangspunt voor de aantrekkelijkste wandel-, hutten- en hooggebergte-tochten. Van de bloeiende alpenweiden omhoog naar het eeuwige ijs doe je hier onvergetelijke indrukken op. 

Op een hoogte van 2014 m ligt de alpenboerderij Rofenhofen, de hoogstgelegen boerderijen  in de oostelijke Alpen, die het gehele jaar wordt bewoond.

Bij de ingang van het Ötztal ligt in de vallei van twee berglandschappen het plaatsje Oetz. Het dorp heeft een schilderachtige dorpskern met oude huizen met beschilderde gevels. 

Met ingesproken tekst en muziek op de achtergrond.

Duur film: 48 minuten

 

 

 

© 2011 - 2024 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel