Nr. 049 De Winter deel 2.

Artikel 9 van 10
€ 18,75 (inclusief btw)

In de winter staat de zon vaak rood boven de horizon. De sneeuw stuift wervelend door de wegen en straten; de ruiten zijn van buiten met sneeuw beplakt, ijspegels hangen aan de dakrand. Het vriest dat het kraakt, de snijdende wind blaast over de met sneeuw bedekte velden. 

Het bos is zwart, het bevroren ven ligt erbij als gestold lood. De wolken – eigenlijk zijn het vochtige, ijzige nevels-, hangen over het land; Het lijkt wel of alles slaapt in de natuur. Alles is kaal en wit bedekt, de velden, de bomen en de struiken. 

Maar, wat is er heerlijker dan na een middagje sneeuw- en ijspret een beker chocolademelk te drinken? Heb je weleens genoten van een boswandeling in de winter? Of van schaatsen of sleeën? 

Wanneer het een paar dagen vriest dat het kraakt en het ijs stevig is, geven de Nederlandse scholen wel eens "ijsvrij". Wij hebben het geluk om van zulke dingen te kunnen genieten, omdat we een dak boven ons hoofd hebben en de warmte kunnen opzoeken.

In februari en maart bloeit het sneeuwklokje. De bloem kondigt midden in de winter de komst van het voorjaar aan en door die contrasten geniet je nog meer van het nieuwe seizoen wat zich aanmeldt.

Duur fotopresentatie 61 minuten.

Met achtergrondmuziek en bijbehorende pdf-tekst voor de begeleiding.

© 2011 - 2024 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel