012. Wereldtuinen deel 1.

Artikel 2 van 10
€ 18,75 (inclusief btw)

Een wandeling door de wereldtuinen Mondo Verde is een hele ontdekkingsreis. In deze fotopresentatie gaan we naar een aantal delen van het park kijken.

Ieder deel heeft zijn eigen kenmerken. De Wereldtuinen van Mondo Verde zijn uniek voor Europa. Hier bezoekt u de mooiste plekjes van de wereld ... in één dag! En onderweg geniet u van de mooiste bloemen, kunstwerken, architectuur en de meeste bijzondere planten. 

Begin uw wereldreis in Spanje door de poort van Alcazar, deze is gemaakt naar het voorbeeld van het Alcazar in Sevilla. Via deze poort komt u in het mediterrane gedeelte van de wereldtuinen met de mooiste kleuren, prachtige mozaïeken en romantische patiotuinen maar ook met geurende citrusbomen en oleanders. U waant zicht in de sprookjeswereld van duizend-en-één-nacht.

In het Italiaanse gedeelte kunt U o.a. de Trevifontein bewonderen. Bovenaan een enorme watertrap ziet u de uit marmer gehouwen beelden van deze beroemde fontein. Vanaf het terras van de villa op de Toscaanse heuveltop heeft u een schitterend uitzicht over het hele park en de omgeving. Ervaar de weldaad en luxe van een Toscaanse buitenplaats met slanke cypressen,  romantische fonteinen, geurige olijfbomen en schaduwrijke terrassen. 

Aan uw voeten bevindt zich, net na de prachtige watertrap, de 3,5 meter hoge `Fontana del Tritone`.

Daarna zien we het Japanse en het Chinese gedeelte van het park. Bewonder hier de theehuizen, die zijn geïnspireerd door de Keizerlijke Tuinen van Kyoto. Geniet van kabbelende waterloopjes, bonsaibomen, rotstuinen, vijvertuinen en een verstilde Zen-tuin. Ontdek talrijke soorten hosta ‘s en azalea`s, bonsai, sierkers en Japanse Esdoorns.

Volg de bruggetjes van Chinees arduin en neem de tijd om bijzondere aanplant te ontdekken. Kronkelende paadjes, bruggetjes, heuveltjes, steenformaties en warrig groeiende bomen en struiken versterken de indruk van een Pen Ying-landschap.

Daarna bezoeken we de Portugese Paleistuinen met haar mooi gesnoeide haagjes, rozen en schitterende marmeren beelden. Het Palacio dos Marquises de Fronteira in Lissabon stond model voor deze tuin en galerij. Ontdek de duizenden azulejo’s waarmee de galerij is bekleed en ervaar het vrolijke effect dat deze blauw-witgeschilderde tegeltjes hebben.

Lange, smalle waterbassins met grote en kleine fonteinen, kunstig gesnoeide coniferen, citrusbomen en kuipplanten vormen samen de Moorse tuinen. Ervaar de speciale blauwpaarse kleur van deze tuinen  en zie hoe allesoverheersend deze is: van vijver tot waterkruik, van het theehuis tot en met de pergola`s. Net als bij het origineel, de blauwe tuin van de Franse decorateur, architect en schilder Majorelle in Marrakech. De naam van deze in het oog springende kleur is dan ook Majorelle-blauw.

Na het zien van al dit moois kunt u kijken naar het overdekte Alhambra met in het midden de `Patio de los Leones`, de fameuze leeuwenpatio inclusief 148 marmeren zuilen en ontelbare kleurrijke tegelmozaïeken.

Duur fotopresentatie: 49 minuten

© 2011 - 2024 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel