013. Wereldtuinen deel 2.

Artikel 3 van 10
€ 18,75 (inclusief btw)

Een wandeling door de wereldtuinen Mondo Verde is een hele ontdekkingsreis. In deze fotopresentatie gaan we naar een aantal delen van het park kijken.

Ieder deel heeft zijn eigen kenmerken. De Wereldtuinen van Mondo Verde zijn uniek voor Europa. Hier bezoekt u de mooiste plekjes van de wereld ... in één dag!

En onderweg geniet u van de mooiste bloemen, kunstwerken, architectuur en de meeste bijzondere planten.

Het vogelparadijs is 6000m2 groot en is de grootste vogelhal in Europa. Tijdens de bouw van deze vogelhal stond de vogel centraal, alles moest zo worden gebouwd dat de vogel zich thuis voelt. Er zijn bomen geplant en vijvers aangelegd. In de vogelhal ziet u zeldzame en bijzondere vogelsoorten.

In de 4.000 m² grote tropenhal is het altijd minimaal 20 graden. En dat moet ook. Want alleen bij deze temperatuur voelen de honderden vrij rondvliegende tropische vogels en de duizenden tropische bomen en planten zich thuis. Ervaar een explosie aan kleuren en geuren en proef de jungle met haar forse hoogteverschillen, kletterende watervallen, terrasvormige tuinen en palmen in alle soorten en maten.

U ziet vervolgens de woestijn. Alleen de zinderende hitte ontbreekt...... De waterplas van de woestijnoase zorgt ervoor dat de wuivende palmen hier kunnen gedijen. De berberhuisjes, die als het ware tegen de rotswanden zijn geplakt, zorgen hier voor enige beschutting tegen de zon. Het woord "berbers" stamt af van volksstammen die de noordkust van Afrika bewonen, van Egypte tot Marokko.

Dan komt Rusland en Oostenrijk aan de beurt. Met een houten touwvlot over de Siberische Taiga, wie maakt dat vandaag de dag nou mee? Uitrusten kan aan de rand van het witte berkenbos op houten banken van de Datsja, dat is een typisch Russisch landhuisje verfraaid met ambachtelijk houtsnijwerk.

Een folies bos is een soort fantasiepark met bizarre beelden uit kasteeltuinen uit de 16e eeuw: een ontmoeting met de 14 meter hoge reus van de Apennijnen staat u te wachten.

Daarna ziet U de Engelse tuin. Beleef de twee bekendste kasteeltuinen van Engeland; de tuinen van Hidcote Manor in Gloucestershire en de tuinen van Sissinghurst Castle in Kent. Compleet met mooie doorzichten en fraaie waterpartijen en natuurlijk een Engelse cottage.

Ontdek ook de `Formele Tuinen` met schitterende klimrozen, weelderig begroeide pergola`s, geurende clematissen, strakke borders en heel veel rozen, gladiolen, geraniums, lavendel, hosta ‘s en buxus.

Duur fotopresentatie: 49 minuten

© 2011 - 2024 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel