022. Veldwandeling in Zuid Limburg in de lente en de zomer.

Artikel 2 van 10
€ 18,75 (inclusief btw)

De wandelroutes voeren door het landelijk gebied van het Zuid-Limburgse heuvelland op rustige en natuurlijke paden.

Zuid-Limburg bezit in geologisch en landschappelijk opzicht onmiskenbaar een eigen identiteit. Men waant zich al min of meer in het buitenland. De spraak is anders, de mensen zijn anders van aard, evenals de bouwwijze van huizen. Ook de natuur verschilt wezenlijk met de rest van Nederland. Om dit merkwaardige Zuid-Limburgse landschap te ontdekken is een wandeling een zeer geschikte mogelijkheid.

Holle wegen tussen weelderig begroeide bermen, een on-Nederlands heuvelachtig landschap, waarin beekjes sputteren en eeuwenoude kastelen verscholen staan. Dit is het land van de prachtige oude vakwerkhuizen en boerenhoeven, voetpaden met wegkruisen en kapellen.

Opvallend is daarbij de overdaad en rijke variatie aan grondsoorten en de daarmee samenhangende soms zeldzame vegetatie en begroeiing.

Tijdens de wandeling is het natuurlijk nog veel aantrekkelijker, wanneer er op het pad veel wilde bloemen en planten in bloei staan. O.a. fleurige klaprozen, wilde orchideeën, vlasbekjes; de bloemenweelde in dit gebied in het voorjaar en zomer is uniek. Verschillende routes leiden u dwars door de weilanden, langs de koeien en schapen, langs beekjes, holle wegen en over slootjes.

Zo kunt u genieten van de rust, de ruimte en schone lucht te midden van de rijke flora en fauna van dit gebied. In samenwerking met de boeren in het Limburgse land zijn grote stukken boerenland toegankelijk gemaakt voor wandelaars. 

Duur fotopresentatie: 60 minuten 

 

 

© 2011 - 2024 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel