023. Veldwandeling in Zuid Limburg in de herfst en de winter.

Artikel 3 van 10
€ 18,75 (inclusief btw)

De wandelroutes voeren door het landelijk gebied van het Zuid Limburgse  Heuvelland op rustige en natuurlijke paden.

Zuid Limburg bezit in geologisch en landschappelijk opzicht onmiskenbaar een eigen identiteit. Men waant zich al min of meer in het buitenland. De spraak is anders, de mensen zijn anders van aard, evenals de bouwwijze van huizen. 

Ook de natuur verschilt wezenlijk met de rest van Nederland. Om dit bijzondere Zuid-Limburgse landschap te leren ontdekken, is een wandeling een zeer geschikte mogelijkheid. 

Holle wegen, overschaduwd door elzenstruiken en hazelaars, een on-Nederlands heuvelachtig landschap, waarin beekjes sputteren en eeuwenoude kastelen verscholen staan. Dit is het land van de prachtige oude vakwerkhuizen en boerenhoeven, voetpaden met wegkruisen en kapelletjes. Opvallend is daarbij de overdaad en rijke variatie aan grondsoorten en de daarmee samenhangende soms zeldzame vegetatie en begroeiing. Tijdens de wandeling is het natuurlijk nog aantrekkelijker, wanneer herfstkleuren de natuur in deze tijd van het jaar sieren. Mooie rustige, warme, zonnige nazomerdagen en -nachten zonder nachtvorst zorgen er voor, dat de bladeren wel verkleuren, maar niet van de bomen vallen. Dit levert een uitbundige kleurenpracht op van bomen en struiken die volop in de herfstkleuren staan te pronken. Er komt een einde aan het zomerse groen.

Ook later in het jaar levert de winterse buitenlucht een voldaan en energiek gevoel op na een wandeling, je kunt genieten van de rust of je geniet van het sprookjesachtige uitzicht van winters landschap, als er tenminste sneeuw ligt. Soms is de vorst zelfs zichtbaar, doordat er een dunne witte laag over de akkers ligt. Verschillende routes leiden u dwars door de weilanden met paarden en schapen, langs draaihekken en over holle wegen of over slootjes.

Knotbomen zijn vaak te vinden langs beken, holle wegen of solitair in het landschap; veel boomgaarden en percelen in Zuid-Limburg zijn omzoomd door meidoornheggen. Zo kunt u genieten van de rust, de ruimte en de schone lucht te midden van de rijke flora en fauna van dit gebied. In samenwerking met de boeren in het Limburgse land zijn grote stukken boerenland toegankelijk gemaakt voor wandelaars en hebben ze draaihekken geplaatst. 

 

Duur fotopresentatie: 64 minuten 

© 2011 - 2024 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel