028. Texel en Terschelling.

Vorige Artikel 8 van 10 Volgende
€ 18,75 (inclusief btw)

In deze fotopresentatie laten we u kennis maken met de waddeneilanden Texel en Terschelling.

Deze eilanden hebben een enorme variatie aan natuurschoon .

Wat betreft gezelligheid zit u ook helemaal goed op Texel en Terschelling. Op de eilanden vindt u gezellige dorpjes, waar u heerlijk kunt rondslenteren, winkelen, een terrasje pikken en uzelf trakteren in de vele restaurants.

Onafgebroken zandstrand wacht u op. Schone stranden met goed zwemwater, bewaakt en met goede voorzieningen. De natuur is ongekend afwisselend. Duinen, bos, heide, polders, strand, wad, heuvels; u vindt het hier allemaal. Wat een ultiem gevoel van vrijheid ervaar je op het strand. Trek de wandelschoenen aan en laat de wind door je haren waaien tijdens een wandeling langs de vloedlijn. Of trek je schoenen uit en laat het fijne strandzand tussen je tenen glijden. Het ruime strand biedt  net zo veel rust als je zelf wilt. De eilanden zijn uitermate geschikt voor sporten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de elementen wind, water en zand.

Pal voor de kust van Noord-Holland ligt Texel, het grootste van de vijf Nederlandse Waddeneilanden. Uniek – en dus uitgeroepen tot Nationaal Park – zijn het Texels duingebied, de immense zandvlakte De Hors, en duinvallei De Slufter waar het Noordzeewater naar binnen stroomt en volop zoutminnende planten groeien.

Vanwege de enorme aantallen trekvogels heeft Texel één van de grootste hoeveelheden vogelsoorten ter wereld. Typisch Texels zijn de tuinwallen. Deze oorspronkelijke perceelafscheidingen herbergen een groot aantal beschermde planten-en diersoorten.

Minstens zo markant zijn de vele schapen, in het voorjaar wemelt het er van de lammetjes. De Slufter is een ideale stek voor veel vogels, maar ook de vegetatie maakt het gebied boeiend. 

 

Duur fotopresentatie: 64 minuten

© 2011 - 2023 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel