004. De dahliatuin.

Artikel 4 van 10
€ 18,75 (inclusief btw)

Vanaf juli t/m oktober staan de meeste dahlia’s in bloei. In deze fotopresentatie laten we beelden zien van een dahliatuin: de verschillende soorten dahlia’s, de tuin zelf en een aantal kleurrijke bloemstukken.

Eeuwen geleden cultiveerden de Azteken in Mexico kleurige bloemen om hun loof te gebruiken als dierenvoeder. De planten trokken de aandacht van twee Spaanse avonturiers.

De grote, kleurige bloemen bekoorden in Europa meer als het loof.  De dahlia groeit het beste op kalkrijke, droge zandachtige grond. In het voorjaar wordt de dahliaknol in de grond gepoot en groeit in 2 maanden uit tot een bloeiende plant. 

Je kunt de dahlia echter ook stekken of zaaien. Bij zaailingen krijg je allerlei verschillende soorten dahlia’s uit het zaad, doordat de bestuiving door verschillende insecten gebeurt.

De dahlia is wat betreft onderhoud een niet veeleisende soort. Het is heel belangrijk om de dahliaplant te dieven. Je neemt de overtollige bloemknoppen weg, zodat de hoofdknop alle voeding krijgt om uit te groeien tot een grote, mooie bloem met een lange steel.

Dahlia’s zijn er in heel veel kleuren, van fel tot pastel. De bloeitijd van de dahlia is afhankelijk van de soort en is meestal van juli tot en met oktober. De bloem kan dan weer enkel of dubbel zijn, elegant of zwaar, klein of enorm groot. Er zijn veel dahliasoorten. De volgende indeling wordt meestal gehanteerd: de boldahlia, de cactusachtige dahlia, de waterlelieachtige dahlia, de orchideeachtige dahlia, en de halskraag dahlia. Het loof is doorgaans groen, maar er bestaan eveneens prachtige variëteiten met donker blad. De groeihoogtes kunnen variëren van een 20-tal centimeter tot een hoogte van 1,5 meter. 

 

Duur fotopresentatie: 67 minuten 

 

© 2011 - 2024 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel