005. Denemarken West-Jutland.

Artikel 5 van 10
€ 18,75 (inclusief btw)

Denemarken is een echt vakantieland.

In het afwisselende landschap van Denemarken vindt u heuvels, stranden, bossen, heidevlaktes en meren.

De kuststroken lijken sterk op die van Nederland met zandstranden, wadden, duinen en dijken. Voor de kust van West- Jut land liggen veel zandbanken en riffen. Hier liggen ook lange en brede stranden. Hoewel laag gelegen heeft het Deense landschap een heuvelachtig landschap, dat goed te vergelijken is met de provincie Limburg. Glooiende landschappen met traditionele dorpjes; in het binnenland kunt u nog veel stille plekjes ontdekken. Denemarken is iets groter dan Nederland en telt ruim vijf miljoen inwoners. Ook de Faeröer eilanden en Groenland behoren tot het koninkrijk Denemarken.

De nationale bloem is de margriet.

Zoals de Vikingen een imposante stempel op de Europese geschiedenis hebben gedrukt, zo hebben ze veel kenmerkends en beeldbepalends achtergelaten in het Deense land. Een tocht naar monumenten uit de Vikingtijd in Denemarken gaat door de mooiste en meest aantrekkelijke en interessante gebieden van het land.

Zonder schepen zouden de Vikingen nooit zo machtig en veelbetekenend zijn geworden. Waar ze ook kwamen, de Vikingen zaaiden angst in de harten van de mensen, die echter wel een grenzeloze bewondering aan de dag legden voor de schepen van de Vikingen.

Denemarken heeft nog zo’n 1700 oude middeleeuwse kerken en telt ongeveer 800 kerken die in recentere tijden zijn gebouwd. Hierdoor kunnen we nu nog van talloze mooie kerkgebouwen genieten, doorgaans in een eenvoudige Romaanse stijl gebouwd. In ongeveer honderd Deense kerken zijn nog wandschilderingen te bewonderen.

In deze fotopresentatie laten we u kennis maken met West-Jut land. De kustlijn met zijn vuurtorens, de stranden en de zee. Het landschap meer landinwaarts komt ook aan bod en we brengen een bezoek aan een aantal kerkjes en een Vikingen dorp.

Duur fotopresentatie: 44 minuten

© 2011 - 2024 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel