006. Herfst in Zuid Limburg.

Artikel 6 van 10
€ 18,75 (inclusief btw)

Deze fotopresentatie is gemaakt in Zuid Limburg, U krijgt afbeeldingen te zien van deze mooie heuvelachtige en pittoreske omgeving in prachtige herfsttinten.

Soms een tijd van windstille en nog zonnige dagen; of juist donker, grijs, koud en kil met hardnekkige mist. 
Dagen met strakblauwe luchten vol vogelgeluiden en een kleurenpracht van herfstbladeren en een rijkdom van vruchten en zaden.
Bizarre creaties in de paddenstoelenwereld en ragfijne draden van herfstspinnetjes of dreigende onweersbuien en hevige gure herfststormen.

De bladeren aan de bomen worden bruin en rood en vallen naar beneden, het is weer herfst!

September wordt herfstmaand genoemd, omdat op 21 september de herfst begint. Omdat het steeds kouder en kouder wordt, stroomt er in de boomstam geen sap meer omhoog naar de bladeren.

Als de bladeren nu zouden doorgaan met verdampen van water, dan zou de boom uitdrogen. Maar voor dit probleem is een oplossing.

Doordat de dagen korter worden, krijgen de bladeren minder licht. Als gevolg daarvan wordt onder aan de bladsteel een laagje kurkcellen gevormd. Daardoor valt het blad van de boom. Voor het zover is, wordt het bladgroen afgebroken en geeft de boom afvalstoffen aan het blad af. Daardoor ontstaan die prachtige herfstkleuren.

De bladeren van de berk worden geel, die van de kastanje goudkleurig en die van de eik roodviolet. Op de grond hopen de dode bladeren zich op. Daar worden ze aangetast door regenwormen, schimmels en bacteriën. Zo ontstaat humus, de mest waarmee de plant zich het jaar daarop weer voedt. Aan hun vorm en kleur zijn de bladeren te herkennen.

Duur fotopresentatie: 62 minuten 

 

 

© 2011 - 2024 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel