017. Oostenrijk deel 2 Het Pitztal, Karinthië, het Salzburgerland en Hallstadt e.o. in Opper-Oostenrijk.

Artikel 7 van 10
€ 18,75 (inclusief btw)

U ziet in deze fotopresentatie een stukje van de omgeving van het Pitztal en Karinthië;  we brengen o.a. een bezoek aan de dorpjes Maishofen, St.Jakob en Heiligenblut. Ook steken we even de grens over naar het aangrenzende Duitse Königssee.

Ook brengen we een bezoek via de Grossglockner Hochalpenstrasse aan de Grossglockner en de gletsjer Pasterze. 

De Grossglockner:
De Grossglockner is met een hoogte van 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Het is op de Mont Blanc na de tweede meest prominente berg in de Alpen. De berg is onderdeel van het Nationaal Park Hohe Tauern en bevindt zich op de grens tussen de deelstaten Salzburg en Karinthië in Oostenrijk. De berg is bereikbaar via de Großglockner Hochalpenstraße. Dit is een panoramische tolweg in de deelstaat Salzburg in Oostenrijk. Hij verbindt de deelstaat Salzburg met Karinthië. Het is een lange tolweg met veel bochten, waar vooral veel motorrijders en fanatieke fietsers te vinden zijn en vroeger was het de enige route dwars door de Alpen; nu is het een excursieweg, vooral bereden vanwege de mooie uitzichten.

De Pasterze is met zijn 9 km lengte de grootste gletsjer van Oostenrijk. Hij bevindt zich aan de voet van de Großglockner in het Mölltall (Pasterzenboden). Sinds 1856 is de 30 km² grote ijsmassa voor de helft afgenomen. De voet van de gletsjer is het leefgebied van groepen marmotten.

Großglockner Hochalpenstrasse:  De regering haalde de plannen voor de weg uit de onderste la om zo 3200 van de 520.000 werklozen aan het werk te kunnen zetten tijdens de crisisjaren, om zo het toerisme naar Oostenrijk te bevorderen. Op 30 augustus 1930 om 9:30 klonken de eerste explosieven in de Oostenrijkse Alpen. Vier jaar later was het leger van arbeiders er in geslaagd, om voor de eerste keer de Alpen over te laten steken in een auto. Een jaar later, op 3 augustus 1935, werd de Großglockner Hochalpenstraße voor publiek opengesteld en een dag later volledig in gebruik genomen met een feestelijke internationale auto- en motorrace. Langs de route zijn twaalf punten waar men kan stoppen en iets kan lezen of zien over de weg of omgeving: exposities, musea en uitkijkpunten zoals de Edelweiss Spitze, waar je het uitzicht hebt over een dertigtal bergen van meer dan 3000 meter hoogte.

Duur fotopresentatie: 61 minuten

© 2011 - 2024 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel