026. Bloemenweelde.

Vorige Artikel 6 van 10 Volgende
€ 18,75 (inclusief btw)

In februari worden de dagen weer wat langer en de temperatuur kan al weer flink stijgen. Mens en natuur ontwaken, planten bereiden zich voor op het komende seizoen. De knoppen worden groter en bereiden zich voor op het eerste mooie weer. Er zijn nu zelfs al een aantal vroege bloeiers die, ondanks het wisselende weer, nu al bloeien en de tuin opvrolijken. Denk aan de bloembollen die voor een kleurrijk geheel zorgen. Hoe verder februari vordert des te groter de kans is op mooi weer. 

Een bijzonder gevoel in je maag… de zon schijnt, de bloemen bloeien en de zin om de tuin in te gaan neemt toe! Dat betekent maar één ding: de lente komt eraan! In maart wordt het warmer en komt de tuin na een donkere winter weer helemaal tot leven. Er zijn al verschillende soorten bloemen die zich vertonen. Nieuw leven en kleur in de tuin is eindelijk weer aangebroken. De planten zijn in volle bloei en de tuin ruikt weer fris naar de lente. De natuur geniet weer van de langere dagen. De vogels maken nestjes en veel dieren worden weer wakker na een lange winterslaap. Kortom, het seizoen is weer begonnen en er is genoeg werk te doen. De tuin kan wel weer wat nieuwe soorten beplanting gebruiken… Er zijn een aantal prachtige bloemen die nu groeien. Allerlei kleuren en vormen laten zich zien. Kleurige borders en voorjaarsbollen maken de tuin tot een fleurig geheel. Je kunt alle zaden van eenjarige en tweejarigen of vaste planten nu gelijk in de volle grond planten. Denk aan soorten zoals papaver, vlijtige liesjes, leeuwenbekjes, duizendschoon en madelieven. De zon schijnt en de lucht is stralend blauw… de maand juni is begonnen! De vogels en insecten zijn overal te horen en de geuren van allerlei planten en bloemen zijn overal te ruiken. Niets is heerlijker dan tijdens een zwoele avond van de buitenlucht genieten van al die bloemenpracht met een hapje en drankje. Het is hartje zomer en de borders kleuren en geuren door allerlei bloemen. Door het vaak warme weer is het heerlijk en gezellig om in de buitenlucht te vertoeven. Langzamerhand kruipt het vrije vakantiegevoel omhoog. Stel je eens voor: heerlijk thuis in de hangmat lezen. Ga `s ochtends de tuin in om verse bloemen te plukken. Knip of snij de bloemen af en zet ze zo snel mogelijk in de vaas. Zo geniet je echt van de zomer in je tuin.

Dan komen de kortere dagen, zwoele temperaturen, de nazomer is begonnen. De dagen zijn vaak nog lekker warm en ’s ochtends ligt er een mooie dauw op de natuur. Er staan nog vele bloemen in bloei, maar nog even en de prachtige herfstkleuren zullen de natuur verrassen om vervolgens weer over te gaan naar de winter. ..waar dit hele proces zich het komende jaar weer zal herhalen………!

Duur fotopresentatie: 63 minuten 

© 2011 - 2023 ccdsmultimedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel